Splošni pogoji poslovanja

PODATKI O PODJETJU

Zavod ZRNO,
Pot h gozdu 4, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Telefon: 070 114 834
E-pošta: igra@ringring12.com

S spletnim mestom RINGRING12.COM (v nadaljevanju »spletno mesto«)
upravlja organizacija Zavod ZRNO (v nadaljevanju »ponudnik«).

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN UPORABE SPLETNE STRANI

Splošni pogoji spletnega mesta v lasti Zavoda ZRNO so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih priporočil za e-poslovanje. Z uporabo te spletne strani (v nadaljevanju “spletno mesto”) soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta in za vsak dogovor med vami in organizacijo Zavodom ZRNO.

REGISTRACIJA

Ob registraciji v sistem spletne trgovine si uporabnik izbere uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime je veljaven elektronski naslov, geslo pa si uporabnik izbere sam. Elektronski naslov in geslo uporabnika povezujeta z vnesenimi podatki, zato vas prosimo, da ste pozorni na to, da vnesete natančne in pravilne podatke, saj vas bomo le tako lahko obvestili o morebitnih spremembah glede izdelkov oziroma vašega naročila. Ponudnik tako zagotavlja lažje nakupe in pregled spletnega mesta, hkrati pa zagotavlja zaščitenost podatkov, ki bodo uporabljeni v skladu z vsemi navedenimi pogoji uporabe spletnega mesta, s katerimi se uporabnik strinja. Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in dolžnosti ponudnika in uporabnika ter njun medsebojni odnos.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik bo kupcu vselej zagotovil:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti
prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

PONUDBA IZDELKOV
Spletno mesto je ažurirano v najkrajšem možnem času. V primeru, da izdelkov ni na zalogi, je to jasno razvidno na spletnem mestu.

NAČINI PLAČILA
Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– plačilo preko spletne banke/položnice (z nakazilom na račun podjetja)
– plačilo po povzetju z gotovino
– plačilo s kreditnimi karticami
– plačilo preko sistema Paypal
V paketu z naročenimi izdelki boste prejeli račun z jasno navedenimi stroški nakupa. Obvestilo o možnosti odstopa od pogodbe in način vračila blaga sta natančneje obrazložena pod podnaslovom Vračilo blaga. Stanje svojega naročila lahko spremljate na strani “Moj račun”, kjer lahko tudi urejate podatke.

CENE IZDELKOV IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih, ne vključujejo DDV in veljajo od 01.10.2021. Cene so nepreklicne in veljajo na dan in uro potrditve naročila. Cene lahko ponudnik spreminja brez predhodnega obvestila. Roki veljavnosti akcijskih ponudb veljajo do navedenega datuma oziroma do preklica. Popusti in akcije se med seboj ne seštevajo. Celotna ponudba velja do preklica. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga.

POŠTNINA

Do teže 150g (1 izvod kart) poštnina znaša 2,20eur. Zavod ZRNO se lahko odloči, da zneska poštnine ne bo obračunaval.

Dostavo izven Slovenije izvedemo po predhodnem dogovoru in se obračuna po uradni tarifi Pošte Slovenije. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

DOSTAVA IZDELKOV IN ROK DOBAVE

Zavod ZRNO se zavezuje, da bo naročene knjige poslala v najkrajšem možnem času. Naročila vseh izdelkov, ki so na zalogi, prejeta na delovni dan do 14.00 ure, bodo odposlana še isti dan ali najkasneje naslednji delovni dan. V primeru plačila preko spletne banke/položnice se naročene izdelke pošlje po prejemu plačila. Če določenega izdelka ni na zalogi in bo zato dobava daljša od dveh delovnih dni, vas bomo o tem obvestili preko telefona ali elektronske pošte, zato vas prosimo, da ob prijavi v spletno trgovino natančno vpišete svoje podatke.

Naročilo se šteje kot veljavna kupoprodajna pogodba, ki je v e-obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa skupaj z naročilom prejme tudi račun. Ponudnik si pridržuje pravico, da v kolikor kupec v enem primeru naročila po povzetju paketa ni prevzel in je bil vrnjen ponudniku, v prihodnjem naročilu pred pošiljanjem izdelkov od kupca zahteva plačilo po predračunu.

CENE

DDV po 1. odstavku 94. členka ZDDV-1 ni vključen v cene (nismo zavezanci za DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in jih lahko ponudnik poljubno spreminja. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu).

Od tega trenutka so cene in pogoji veljavni tako za ponudnika kot za kupca.

ODSTOP OD KUPOPRODAJNEGA DOGOVORA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v petnajstih (15) dneh podjetju na elektronski naslov igra@ringring12.com sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec lahko vrne prejeto blago v originalnem stanju, nepoškodovano in neodprto, na naslov Zavod ZRNO, Zg. Duplje 13, 4203 Duplje, kar se šteje za odstop od pogodbe. V
kolikor kupec ponudniku sporoči, da namerava odstopiti od nakupa in blago vrniti, ima na voljo 15 dni časa, da blago pošlje nazaj k ponudniku.

Strošek pošiljanja blaga v vračilo ostane na strani kupca, vse ostale stroške poravna ponudnik. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, denar pa vrnemo na transakcijski račun kupca v 30-ih dneh od prejema vrnjenega blaga. Ob vračilu izdelkov se povrne kupnina izdelkov brez stroškov vračanja blaga ponudniku.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter ransakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Kupec je obvezan, da v 15-ih dneh po prejemu blaga na elektronski naslov narocila@ringring12.com sporoči, da namerava blago vrniti, v nasprotnem primeru vračila ne bomo sprejeli in denarja ne moremo
povrniti.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje gradiva o novostih, akcijah in ugodnostih, pošiljanje računov in drugih obvestil ter ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko elektronske pošte. Promocijska elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: – jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne (prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih), jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

PRAVNO OBVESTILO

Spletno mesto in vsi podatki na njem (slike izdelkov, grafika, besedila in vse ostalo) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

avod ZRNO skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh trgovine, vendar pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dostopnost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo pravočasno popraviti podatkov, navedenih v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca naknadno obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Fotografije izdelkov v večini primerov prikazujejo dejanski videz izdelka, vseeno pa so lahko včasih zgolj simbolične in ne zagotavljajo nujno dejanskega videza ali lastnosti izdelka.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih oziroma tekstovnih napak. Zavod ZRNO si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje poslovanja.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik in kupec se strinjata, da bosta morebitne spore reševala med
seboj z razumevanjem, spoštovanjem in veliko mero potrpežljivosti. V
primeru reklamacij, pritožb ali opomb, je kupec zavezan najprej svoje
pritožbe pisno nasloviti na ponudnika preko elektronske pošte na
narocila@ringring12.com. Vse reklamacije se obravnavajo zaupno.
Ponudnik pa se bo potrudil, da bo vse spore reševal razumsko in v prid
kupcu. Po prejemu pritožbe bo ponudnik v najkrajšem možnem času
kupca obvestil o prejemu reklamacije ali pritožbe ter mu sporočil kako
dolgo bo trajal postopek reševanja. Kupec in ponudnik zavezujeta, da
bosta morebitne spore reševala sporazumno, če pa to ne bi bilo možno, pa
pri pristojnem sodišču.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Ta stran in vso gradivo na tem spletnem mestu, vključno vendar ne omejeno na slike, besedila, fotografije, slike, ikone in ilustracije, razen tistih, ki so že pokrita z obstoječimi avtorskimi pravicami in zaščito o intelektualni lastnini, so v lasti Zavoda ZRNO. Za reproduciranje, objavljanje, spreminjanje, nalaganje, prenašanje in distribuiranje ali javno prikazovanje gradiva s te strani potrebujete pisno dovoljenje od zavoda ZRNO. Uporabniki lahko pregledujejo in prenašajo gradivo s tega spletnega mesta samo za osebno, nekomercialno, domačo rabo in taka uporaba se šteje za spoštovanje teh Pogojev. Zavod ZRNO uveljavljala svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri zakona. Vse pravice, ki niso izrecno zagotovljene, so pridržane.

OBVEŠČANJE IN E-NOVICE

Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.

Z uporabo te spletne strani (v nadaljevanju “spletno mesto”) soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta, za vsak nakup preko spletnega mesta in za vsak dogovor med vami in Zavodom ZRNO.

ODŠKODNINA

Strinjate se, da boste zavarovali in branili organizacijo Zavod ZRNO pred kakršnimikoli in vsemi terjatvami, škodo, stroški ali drugimi stroški, vključno z nastalimi razumnimi odvetniškimi stroški, nastalimi pri arbitraži, pri kateremkoli sojenju ali pritožbi, ki nastanejo neposredno ali posredno zaradi ali iz vaše kršitve tega sporazuma (vključno z vašimi kršitvami Kodeksa ravnanja) in/ali iz katere koli druge vaše dejavnosti v zvezi s tem spletnim mestom. Ta del ostane v veljavi tudi po odpovedi teh Pogojev iz kakršnega koli razloga.

KODEKS RAVNANJA

Strinjate se, da ne boste:
– omejevali ali prepovedovali drugim uporabnikom uporabo spletnega mesta in storitev
– posredovali nezakonite, goljufive, grozilne, žaljive, obrekljive, opravljive, opolzke ali drugače neprimerne ali škodljive informacije ali materiale, ali kakršne koli informacije ali materiale, ki lahko predstavljajo ali spodbujajo ravnanje, ki bi se lahko obravnavalo kot kaznivo dejanje, povzročilo civilnopravno odgovornost ali kako drugače kršilo zakon
– posredovali kakršne koli informacije ali programsko opremo, ki vsebuje viruse, črve, trojanske konje ali druge škodljive ali moteče komponente – posredovali gradiva, ki kršijo pravice intelektualne lastnine druge stranke
– uporabili spletnega mesta za kakršnekoli komercialne ali nezakonite namene
– spreminjali, prilagajali, podlicencirali, prevajali, prodajali, zbirali ali razstavljali katerihkoli delov spletnega mesta

NAKUPI

Če želite opraviti nakup izdelkov, opisanih na spletnem mestu, boste morda morali predložiti nekatere informacije. Zavedate se, da vse te informacije zaupno obravnava Zavod ZRNO. Strinjate se, da bodo vse informacije, ki jih zagotovite, točne in popolne. Soglašate, da boste plačali vse stroške, nastale z uporabo vašega računa in kreditne kartice ali drugega plačilnega mehanizma po cenah, ki so bile v veljavi, ko so ti stroški nastali. Cene, prikazane na spletnem mestu, so v evrih in ne vključujejo DDV-ja.

VAŠA PISMA, VPRAŠANJA IN KOMENTARJI

Strinjate se, da s pošiljanjem vprašanj na spletno stran in/ali Zavodu ZRNO bodisi pisno ali po elektronski pošti dajete brez stroškov, trajno, nepreklicno, neizključno, univerzalno pravico in dovoljenje za uporabo povezav, uporabo, razmnoževanje, prenos, spreminjanje, prilagajanje, objavljanje, prikazovanje, distribuiranje, prevajanje in podlicenciranje takšnega materiala (v celoti ali delno) in/ali vključevanje takšnega materiala v druga dela v kakršnikoli obliki, medije ali tehnologije, znano ali kasneje razvite za celotno obdobje kakršnihkoli avtorskih pravic, ki bi lahko obstajale za tak material. Nadalje, s predložitvijo vsebine ponudniku jamčite, da imate pooblastila za odobritev takih pravic in da vsebina, ki ste jo predložili, ne bo kršila nobenih pravic katere koli tretje osebe, vključno vendar ne omejeno na avtorske pravice in pravice do zasebnosti.

UPORABA GESEL

Uporaba katerega koli dela spletnega mesta, zaščitenega z geslom, je omejena na posameznika, ki mu je bilo dano dovoljenje in geslo za vstop na ta predel “pooblaščena stranka”). Gesla ni mogoče deliti z drugimi, pooblaščena oseba pa je odgovorna za vso škodo, ki bi izhajala iz distribucije svojega gesla.

SPREMEMBE

Zavod ZRNO ima pravico, da kadar koli: (a) spremeni pogoje teh Pogojev, (b) spremeni spletno mesto, vključno z odpravo ali ukinitvijo kakršnekoli vsebine ali funkcij spletnega mesta, omejevanjem časovne razpoložljivosti ali omejevanjem količine dovoljene uporabe ali (c) spremeni kakršnekoli pristojbine ali dajatve za uporabo spletnega mesta, vključno z uvedbo novih ali povečanih pristojbin ali dajatev za uporabo spletnega mesta ali kakršnih koli drugih povezanih storitev ali njegovih funkcij. Ta sporazum lahko Zavod ZRNO kadarkoli spremeni ali objavi spremenjene pogoje na tem spletnem mestu in vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta se šteje za sprejem teh spremenjenih pogojev.

RAZNO

Strinjate se, da so ti Pogoji stopili v veljavo v Sloveniji in se urejajo in razlagajo v skladu s slovensko zakonodajo. Vsaka pogodbena stranka tega sporazuma priznava izključno pristojnost sodišča v Ljubljani v Sloveniji in se odpoveduje pristojnosti, kraju ali drugim ugovorom glede teh sodišč. V vsakem ukrepanju za uveljavitev tega sporazuma bo prevladujoča stranka upravičena do stroškov in odvetniških stroškov. V primeru, da vse določbe tega sporazuma, ki ga izda sodišče ali drugo razsodišče ali pristojnega sodišče ni mogoče uveljavljati, se te določbe omejijo ali odpravijo do najmanjše potrebne mere, da ti Pogoji ostanejo v polni veljavi in izvršljivi.

Ti Pogoji predstavljajo celoten sporazum med obema strankama, ki se nanaša na vsebino teh Pogojev, vsi prejšnji pisni ali ustni dogovori med strankama so s temi Pogoji preklicani. Opustitev ene ali druge pogodbene stranke glede vsake kršitve se šteje za odpoved katerekoli predhodne ali kasnejše kršitve ali neizpolnjevanje obveznosti.

Ljubljana, 1. 10. 2021