POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

SPLOŠNO

11. KDO JE NOSILEC PROJEKTA RINGRING12
Nosilec projekta je Zavod za raziskovanje narave in okolja - ZRNO, Zg. Duplje 13, 4203 Duplje, davčna številka 45853185, matična številka 1659138000. Prvotno poslanstvo Zavoda ZRNO je oblikovanje didaktičnih pripomočkov za urejanje učnih poti v slovenskih parkih. Sodelovali smo pri projektih postavljanja učnih poti v Krajinskem parku Ljubljansko barje, Geoparku Idrija, Krajinski park Udin Boršt in učne gozdne poti na Rakitni. Za Lovsko zvezo Slovenije smo zasnovali didaktično igro Ravnovesje v naravi. Skozi osebno in strokovno rast smo spoznavali nove vsebine in izzive. Pobuda Vladana, da naredimo „pravo“ igro, je bil eden od tistih izzivov, ki nas je popeljal na novo pot. Združili smo moči in nastal je projekt – RINGRING12.
22. S KATERIMI DRUŠTVI SODELUJEMO?
Projekt RINGRING12 je zasnovan kot povezovalni projekt, v okviru katerega se povezujemo z drugimi društvi, ki delujejo na področju nudenja pomoči in podpore osebam s posebnimi potrebami. Pri promociji sporočila, ki ga prinaša igra, sodelujemo s Polžkom - Društvo za otroke s posebnimi potrebami iz Novega Mesta.
33. KONKRETNI CILJI PROJEKTA
- z nakupi ali s pomočjo donacij razširiti 5.000 izvodov didaktične igre RINGRING12 v vzgojno-izobraževalne zavode, domove za starejše, medgeneracijske centre…, - organizirati spoznavna srečanja z osebami s posebnimi potrebami in z njihovo pomočjo širiti sporočilo igre ter spreminjati razumevanje posebnih potreb v družbi, - ponuditi pedagoškim delavcem didaktičen pripomoček, s pomočjo katerega lahko razložijo duševne motnje, duševne bolezni, posebne potrebe na sproščen način ob druženju in povezovanju, - razširiti sporočilo igre v druge države in oblikovati spletno točko, s pomočjo katere se bodo predstavili vsi tisti, ki zmorejo in želijo deliti z družbo svoje ideje
gdpr-image
Spletna stran RINGRING12.COM uporablja piškotke. Za uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
Preberi, kaj so piškotki?